21 augustus 2024

Binnenkort: webinars voor en over Mentale gezondheidsnetwerken

Aan de slag met Mentale Gezondheidsnetwerken

Werkt u mee aan de opzet of uitbreiding van een Mentale gezondheidsnetwerk? Het Programma Mentale Gezondheidsnetwerken organiseert vanaf september praktijkgerichte webinars voor iedereen die een rol vervult bij de opzet en verdere ontwikkeling van een Mentale gezondheidsnetwerk.

Praktijkgerichte webinars

De webinars worden verzorgd door partijen die hebben meegewerkt aan de Werkwijze ontwikkeling Mentale Gezondheidsnetwerken. De webinars van ongeveer 75 minuten belichten de verschillende aspecten van de ontwikkeling van een Mentale gezondheidsnetwerk. Er wordt ingegaan op ‘de theorie’ en aan de hand van een praktijksituatie wordt de uitwerking in beeld gebracht. Ook is er voldoende ruimte om antwoorden te krijgen op uw vragen.

Het eerste webinar in de reeks is op donderdag 26 september van 16.00 tot 17.15 uur en heet Een Mentale gezondheidsnetwerk: hoe organiseer je het? Deelname is gratis, maar meld u zich wel vooraf aan.

Klik voor meer informatie over dit en andere webinars en voor aanmelden op de button hieronder.

 

Informatie en aanmelden webinars

 

 

Over de Mentale Gezondheidsnetwerken

In het Integraal Zorgakkoord is afgesproken dat elke regio een Mentale  gezondheidsnetwerk krijgt. Het doel is dat mensen met psychische en sociale problemen sneller de juiste ondersteuning of zorg krijgen, op de juiste plek. Of dat nu in het sociaal domein is of in de ggz. Niet de ziekte staat centraal, maar de persoon zelf met zijn unieke krachten en kwetsbaarheden en zijn persoonlijke netwerk.

Het landelijke programma Mentale Gezondheidsnetwerken zorgt ervoor dat elke regio aan de slag kan met de inrichting van een Mentaal Gezondheidsnetwerk. Het programma publiceerde onder de Werkwijze ontwikkeling Mentale gezondheidsnetwerken, de leidraad met kaders voor de financiering en praatplaten over de bekostiging. Deze en andere documenten vindt u in de Kennisbank van het programma.